Hollywood Yanağı (Bişektomi)

Bişektomi (yanak küçültme) ameliyatı nedir?

Bişektomi (yanak küçültme) ameliyatı nedir?

Yanak küçültme yanaklara dolgunduk veren yağ dokularının ağız içinden yapılan kesi ile çıkarılmasını sağlayan bir ameliyattır. Bu ameliyat hastaların büyük kısmında lokal anestezi altında yapılabilir. Toplam işlem süresi yaklaşık 30 dakikadır. Ağız içinden yapılan 1-1.5 cm’lik kesilerden girilerek elmacık kemiğimin altında bulunan 2.5-3 cc hacmindeki yağ dokuları her iki yanak bölgesinden çıkarılır. Ağız içindeki kediler kendiliğinden eriyen dikişler ile kapatılır ve pansumana gerek duyulmaz.

Bişektomi ameliyatı kimlere yapılabilir?

Bişektomi ameliyatı kimlere yapılabilir?

Bişektomi ameliyatı normal kilosunda olup, yanaklarında belirginlik ve dolgunluk olan hastalara yapılabilir. Burada hasta seçimi çok önemlidir. Genellikle 18 yaş üstü genç hasta gurubuna yanak küçültme ameliyatı yapılması önerilir. Zaten yanakları ince olan hastalarda yanak küçültme ameliyatı yapılırsa ilerleyen yaşlarda olumsuz sonuçlara neden olabilir. Yanak küçültme için ideal hasta grubu yüzünde bulunduğu kiloya orantısız olarak dolgunluk bulunan, yuvarlak yüzlü hastalardır.

Yanak küçültme ameliyatı sonrasında nasıl bir değişim olur?

Yanak küçültme sonrası hastaların yanaklarında belirgin incelme meydana gelir. Yüz daha ince ve zayıf görünür. Elmacık kemiklerinin hemen altındaki yağ dokuları çıkarıldığı için elmacık kemikleri görece daha büyük ve belirgin görünürler.

Bişektomi Hakkında Merak Edilenler

Bişektomi Hakkında Merak Edilenler

Bişektomiden hemen sonra bu değişimleri görebilir miyiz?

Bişektomi ameliyatından sonra sonucun görülmesi için yaklaşık 2-2.5 ay kadar beklemek gerekir. Bu süre içinde yanaklardaki incelme yavaş yavaş görünür hale gelir.

Bişektomi sonrasında nelere dikkat edilmeli?

Yanak küçültme sonrasında ağız içindeki kesiler emilebilen dikişler ile kapatılır. Sonrasında pansumana yada dikiş alınmasına gerek yoktur.

Hastalarımıza 3 saat kadar bişey yememelerini tavsiye ediyoruz. Hastalarımıza işlemden sonraki 2 gün boyunca yemeklerden sonra kullanmaları için oral sprey veriyoruz.

Bişektomi ile Hollywood yanağı aynı şeyler midir?

Bişektomi yanak yağlarının çıkarılması işlemine verilen isimdir. Hollywood yanağı ise bu yağlar çıkarıldıktan sonra yanakların alacağı görünümü ifade etmek için kullanılan bir terimdir.

Bişektomi başka işlemler ile birlikte yapılabilir mi?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi ince yüz, belirgin elmacık kemikleri ve belirgin çene konturu oldukça popüler estetik trenlerdir. Yanağı ve yüzü inceltmek için bişektomi yapılığında, incelen yanaklar ile beraber elmacık kemikleri daha belirgin olur. Elmacık kemiklerini daha belirgin hale getirmek için yanak küçültme elmacık kemiği dolgusu yada elmacık kemiğine yap enjeksiyonu ile kombine edilebilir

Yine yanak küçültme sonrası belirgin olan çene konturu jawline uygulaması ile daha belirgin hale getirilebilir.

Bişektomi ile en sık beraber yaptığınız ameliyatlar nelerdir?

Yüz bölgesi olarak değerlendirecek olursa bişektomi ile beraber en sık yaptığımız ameliyatlar rinoplasti ve gıdı bölgesi için vaser liposuction ameliyatıdır. Gıdı vaser ile beraber yapılan yanak küçültme ameliyatlarında hem yanak bölgesinde hem de boyun bölgesinde incelme sağlanır.

Bişektomi ameliyatının herhangi bir yan etkisi yada zararı var mıdır?

Uygun hastalara yapılırsa bişektominin bir yan etkisi yada zararı bulunmaz. Ama zaten çok ince yanaklı ve zayıf yüzlü hastalarda yapılırsa erken dönemde bir sorun olmasa da ilerleyen yaşlarda yanaklarda çökme ve erken yaşlanma görüntüsüne neden olabilir.

Bişektomi ameliyatında ne kadar yağ dokusu çıkarılacağına nasıl karar veriliyor?

Bu bölgenin yağ dokusu yüzün diğer bölgelerinden farklı bir görünüm ve yapıya sahiptir. Ağız içinden yapılan kesi sonrası çıkarılması gereken yağ dokusu kendisini çok net olarak belli eder. Bu yağ dokusunu fazla zorlamadan dışarıya doğru rahatça çıkabilen miktarını almak genellikle istenilen sonucu verir. Bu miktarda hastadan hastaya değişmekle birlikte genellikle 2.5-3 cc kadardır.